Biljart

Het biljartcentrum van Bousema is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grotere biljartlocaties van de omgeving. In de zaal staan twee matchtafels en in het café drie kleine speeltafels. Dit maakt Bousema geschikt voor de biljart op elk niveau.

Wij bieden een speelruimte aan 17 biljartteams, waaronder eredivisie driebanden groot, met als kopman wereldkampioenen van Tayfun Tasdemir (2009) en Murat Naci Coklu (2010).

Naast de wedstrijden, waar toeshouwers van harte uitgenodigd zijn om onze Topteams aan te moedigen onder het genot van een drankje, hebben wij de mogelijkheid om in ons café zelf een balletje te komen stoten. Doordat wij drie kleine speeltafels in het café hebben staan is er vrijwel altijd een tafel voor recreatief gebruik ter beschikking.

Wij hopen u snel te kunnen begroeten.

Biljartclinic

Voor (familie)feesten of bedrijfsuitjes bieden wij ook de mogelijkheid voor een geheel verzorgde biljartclinic door 6-voudig Nederlands kampioen biljarten Hans Klok (zie voor meer informatie hansklokpromoties.nl). Naast onze vaste clinics is er tevens de mogelijkheid een volledig verzorgde workshop of training te boeken. Kosten worden overlegd naar aanleiding van het opgestelde programma met de eventueel door ons verzorgde catering.

Voor meer informatie of reservering kunt mailen naar info@bousemahoreca.nl of bellen naar telefoonnummer 0573-251868.

Onze biljartverenigingen

Onder de hoede van een drietal verenigingen wordt er gebiljart bij het biljartcentrum van Bousema. Onder diverse niveaus wordt er gericht getraind op topteam biljarters, reguliere competitie biljarters, recreanten, jeugd en senioren.

DBL Holland Mineraal;
DrieBanden Lochem (DBL) is voortgekomen uit het Keitoernooi van Lochem. Het Keitoernooi is een jaarlijks invitatietoernooi driebanden waaraan de betere driebandenspelers uit de omgeving Lochem het tegen elkaar opnemen.

In plaats van alleen tegen elkaar te spelen werd in 1999 besloten om samen een team te vormen dat uit zou komen in een driebandengroot competitie. Benieuwd waar we als team zouden staan en of wij als verschillende individuen met elkaar overweg zouden kunnen. Het team Driebanden Lochem Holland Mineraal bestond in 1999 uit Dick Kuiper, Henk Leussink, Jan Vreeman, Gerrit Buijs en Ronny Hazewinkel met als reserves Frans van Driesten en Johan Keurentjes. Door dit team, aangevuld met Marjan Hoentjen als secretaresse, werd de vereniging opgericht.

De speellocatie was bij CBB Borculo omdat er in Lochem geen gelegenheid was om op een grote tafel te spelen. In het seizoen van 2004 werden door DBL bij Grand Café Pinot de eerste competitiewedstrijden gespeeld wat later overgegaan is in de Bengel. Vanaf 2011 is Café zalencentrum Bousema de locatie voor DBL Holland Mineraal.

TOP;
Opgericht in 1935, begonnen in de Walderpoort. Vanaf 1998 een actief team bij café Pasman, sinds 2004 spelend bij Grand café Pinot (later de Bengel) en vanaf augustus 2011 op de huidige locatie bij Bousema.

De Paasberg;
Vanaf de oprichting in 1952 altijd spelend geweest bij Café Bousema.

Dubbelrond;
Hoewel dit niet één van de officiële verenigingen is bij Bousema, mag deze recreatieve club met een tiental vaste spelers Dubbelrond niet ontbreken. Deze biljarters zijn bij café Bousema gekomen na de sluiting van Café De Valk en spelen al zo’n 20 jaar op de vrijdagavond van oktober tot en met mei aan een van de kleine speeltafels.

Contact opnemen

Het snelste contact heeft u bij ons aan de bar. Mochten er toch nog aanverwante zaken zijn waar u graag meer informatie over heeft wanneer u niet in de buurt bent, dan zijn wij ook telefonisch bereikbaar op nummer 0573-251868

 
 

Biljart Agenda

Onderstaand vindt u diverse activiteiten bij Biljartcentrum Lochem. Onze agenda wordt wekelijks bijgehouden, dus reden genoeg om hier regelmatig een kijkje te komen nemen.

Agenda