Over Bousema

In een vroegere smederij aan de Paaschberg startte de Friese Pieter Bousema op 1 april 1946 een pension en uitspanning van wat tegenwoordig Bousema is. Het huidige etablissement wordt gerund door de vierde generatie uitbaters, Peter en Renate Karssenberg.

Hans en Dini Karssenberg, oud-eigenaren van het bedrijf, hebben in 1979 de zaak van hun (schoon-) ouders overgenomen die in het verleden geroemd werd om de kinderspeelplaats. Toen dit minder populair begon te worden is er in 1982 een feestzaal gebouwd, naast het bruine café met een aangesloten oude Serre. Later werd hieronder een kelder gerealiseerd waar vanaf 1988 op unieke wijze aan midgetgolf gedaan kon worden, namelijk indoor. Na de overname door Peter en Renate in 2005 kreeg de kelder een nieuwe betekenis. Hier verrees het inmiddels lokaal bekende bowlingcentrum voor jong en oud.

Door het aanbod biedt Bousema voor diverse verenigingen onderdak, zoals de bowlingvereniging BoBo, biljartvereniging de Paaschberg, die al sinds 1952 bestaat, drie bridgeclubs en drie dartteams.
Ook zijn er externe verenigingen die Bousema goed weten te benutten voor vergaderingen en clubshows.

Zoals u heeft kunnen lezen bestaat Bousema in 2011 maarliefst 65 jaar! En dat laten we niet zomaar aan ons voorbij gaan! Hou deze site en onze twitter in de gaten voor leuke acties. Bousema bestaat 65 jaar en dat vieren we samen!